Doe meer met je favorieten

Je leest eens wat blogs, volgt wat mensen op Twitter en komt tussen alle advertenties op Facebook af en toe wat relevants tegen. Dagelijks vind ik heel wat fijne recepten, mooie teksten, interessante artikelen of handige tips. Die geef ik dan een sterretje op Twitter, gooi ik in mijn Evernote of laat ik open staan in een apart tabje in mijn browser. En daar staan ze dan, te wachten totdat ik ze een tijd later nóg een keer terug vind en wederom denk: oh ja, handig!

Om toch eens wat meer te doen met al die favorieten, hier een rijtje met wat ik de laatste tijd zoal opgeslagen heb. Handig voor mezelf én misschien ook wel voor jou.

– Ken je de versjes van Lars van de Werf? Mooie, ontroerende en vaak lieve gedichtjes. Ik volg Lars op Twitter en zijn versjesboek komt binnenkort bij Meulenhoff uit. Dit versje gaf ik deze week een sterretje. Lars heeft ook een fijne Tumblr-blog.
– Lokaal en biologisch eten word steeds normaler. Fijn! Via @kimvanvelzen zag ik dit leuke initiatief: fiets of wandel je streekmaaltijd in Rotterdam bij elkaar. Staat op mijn to do-lijstje!
– Ik volg heel veel foodbloggers. Handig om veel fijne recepten te ontdekken, minder handig wanneer je honger hebt en je timeline vol eten staat 😉 Dit recept van Elise en Nina van Chicks love food wil ik graag proberen voor de lunch: Summerrolls met avocado.
– Sporten doe ik veel en graag. En ik verleg daarbij ook erg graag mijn grenzen. Online kom ik wekelijks allerlei challenges tegen. Enthousiast gemaakt door Esther, heb ik het planken aan mijn fitness workouts toegevoegd. Via @WijSporten kwam ik deze challenge tegen: van 30 naar 300 seconden in 30 dagen. Wie doet er mee :)?
Mooi verhaal van schrijver David Sedaris die een Fitbit stappenteller nam en helemaal doorsloeg 🙂 Mooi leesvoer voor deze zondag! En gevonden dankzij Laura @wismans.
– Leuk om te volgen en wat een tof idee: Rachel van de Pol doet elke dag 1 heldendaad. Van stiekem het raam van de buren wassen tot borrelen met oudjes en van een zalmmoot voor een Spaanse zwerver tot water besparen. Ze heeft inmiddels al 200 heldendaden verricht! Volg @ikreddewereld op Twitter en doe ook eens iets liefs voor je karma 🙂
– Ook voegde ik weer een paar boeken aan mijn to read-lijstje toe (alsof die nog niet lang genoeg was!): @arjamari tipte Life after life van Kate Atkinson, @ChrisHake Wool van Hugh Howey en via @IrisBoter zag ik Over leven en schrijven van Stephen King voorbij komen.
– Een beetje bewust met je geld omgaan is voor iedereen wel nuttig. Want dan hou je meer geld over voor leuke dingen! Ik vond dit blog met een hele lange rij tips. Eigenlijk zou ik het moeten uitprinten en op de koelkast moeten plakken…
– Voor de hardlopers onder ons: hoe hou je elke run leuk?
– Nog een fijn receptje dat als open tabje in mijn browser staat, voor op het nog te maken-lijstje: Harissa van Simone’s Kitchen.
– Sinds deze week sta ik elke ochtend iets eerder op en doe ik 15-20 minuten yoga. Ik doe de 30-Day Yoga Challenge van Erin Motz. Op de bijbehorende site vond ik dit handige overzichtje met vijf houdingen voor beginners. Dat zijn ook fijne houdingen om bijvoorbeeld na een hardlooptraining te doen of wanneer je een stijf lijf hebt.

Hoppa, dat is wel even genoeg klikvoer voor je muis voor vandaag!

_________

Een overzicht van al het gepubliceerde klikvoer vind je hier.

2 gedachtes over “Doe meer met je favorieten

  1. En zeker maken hoor die harissa! Wat me eraan doet herinneren dat ik ook weer een nieuwe voorraad moet maken. En thanks voor de tip van de yoga challenge. Ik zit erover te denken om met yoga te beginnen dus ideaal!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s