Doe meer met je favorieten [2]

Ik ben bijna klaar met het opruimen van de ruim 1.000 favoriete tweets die ik sinds 2010 bewaard had. Het grootste deel was helemaal niet interessant meer en nu zijn er nog iets meer dan 200 op te ruimen. Daar heb ik alvast even doorheen gesnuffeld en ik vond wat toffe dingen die ik graag met jou deel. Muis in de aanslag? Hier komt wat klikvoer!

– Van de categorie ‘Opmerkelijk’ op Nu.nl kan ik erg gelukkig worden. Je vindt er de vreemdste verhalen. Zo verzamelde ik deze exemplaren:
‘Hamster staat op uit de dood’
‘Poes teistert Engelse postbodes’
en
‘Frans dorp biedt kippen als vuilnisdienst’.
Maar de NOS kan er ook wat van met dit bericht. Met een dronken vrouw, een python en een kazerne in de hoofdrol…
– Das Magazin raapte een flinke groep jonge schrijvers bij elkaar en stuurde ze op Zomerkamp. Gelukkig waren ze niet te beroerd om de tips uit de workshop ook met de rest van de schrijvende mensheid te delen. De dialoogtips van Arjen Lubach bijvoorbeeld en de adviezen over stijl van Thomas Heerma van Voss. Ook lezenswaardig: tips van Ellen Deckwitz over inspiratie. Das Magazin is trouwens sowieso een zeer aanbevelenswaardig tijdschrift.
– Ik mag graag observeren. Op een terras, in de trein, in een wachtkamer, als er maar mensen zijn. Andere mensen (eh, jullie dus) zijn fascinerend. Gelukkig zijn er meer mensen die hun observaties delen. Zo twitterde Marianne v/d Velde iets waarbij mijn fantasie meteen in werking kwam (daar zit een verhaal in!): man verwisselt band van camper aan snelweg, terwijl vrouw in bikini onder parasol toekijkt. Dat zie je toch meteen voor je?
– Handig om je bewust van te zijn: hoeveel noten kun je eten voor een ideale portie? Hoe zien 200 calorieën in noten eruit?
– Ik verzamelde ook weer een hele rits fijne recepten. Sommige moet ik nog proberen, andere hebben al regelmatig op mijn bord gelegen.
De ravioli van Watzijzegt.com bijvoorbeeld, met zelfgemaakte spinaziepesto en erwtjes. Aanrader!
Ik ga binnenkort een Spirelli aanschaffen en dan kan ik dit courgettepastarecept uitproberen.
Drie favorieten in 1 soep: curry, kokos en linzen. Nog niet gemaakt, maar moet wel een succes zijn!
Voor de iets luxere dagen: bietenbulgur met erwtjes, munt en geitenkaas van Culy.
– Ik ben één keer in Berlijn geweest en dat was genoeg om de stad meteen te noteren als een van mijn favoriete steden. De sfeer is zo fijn: ik voelde me meteen thuis. Tel daar alle bezienswaardigheden, de fijne wijken met toffe winkeltjes, het zeer betaalbare en vaak biologische eten en de artistieke sfeer bij op en je kunt wel raden dat ik binnenkort weer door de Berlijnse straten struin. Nog niet overtuigd? Misschien trekken deze 25 redenen om Berlijn te bezoeken je over de streep.
– Ik train mijn armen, schouders, borstspieren, rug, buik uiteraard, billen én benen. En nu moet ik ook nog aandacht besteden aan mijn voeten?! Stoere vrouwen sporten-blog legt uit waarom.
– Ik woon in Den Haag, maar kende vele van de adresjes op deze lijst niet. Tijd voor een test van elk van de 25 plekken voor lunch of zo maar even tussendoor! Wie gaat er mee :)?
– Ik ben momenteel in de ban van Leo Babauta. Zijn blog, Zenhabits.net, staat zo vol inspirerende artikelen: daar ben ik nog wel even zoet mee. Leo schrijft over hoe je je leven kunt versimpelen, zodat je kunt focussen op de echt belangrijke dingen: liefde voor je naasten en jezelf en gelukkig zijn. Maar daarvoor moet je wel iets doen! Moe, bang, geen zin, te druk? Allemaal smoesjes! ‘Turn inspiration into action‘, vandaag nog.

_________

Een overzicht van eerder gepubliceerd klikvoer vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s