Doe meer met je favorieten [4]

Tja, als je over favoriete linkjes blogt, dan ga je er ook meer opletten. Ik wilde al die sterretjes opruimen, maar nu ben ik weer als een razende toffe linkjes aan het opslaan. Geeft niets, want nu geef ik ze een sterretje met een hoger doel dan alleen mijn bewaardrift. Muis in de aanslag? Hier is editie numero vier van ‘Doe meer met je favorieten’.

– Ellende en slecht nieuws zien we helaas te veel, daarom een tweetal verhalen voor een glimlach op je gezicht. Lees ze vooral even in de tram of als je ergens staat te wachten. Als jij glimlacht is de kans groot dat iemand anders dat ook zal doen. Het ziet er in elk geval meteen een stuk vrolijker uit! Zo zit Lillian Weber zich op haar 99ste zeker niet te vervelen achter de geraniums. Ze naait elke dag een jurk voor kindjes in Afrika en heeft zo al 840 kindjes blij gemaakt! En aan de kust bij Cornwall spoelen nog elke dag Legostukjes aan die in 1997 in een overboord geslagen container zaten. Het toeval wil dat het legosteentjes zijn met een nautisch thema. Het vinden van een octopus is voor sommige strandbezoekers een echte uitdaging.

– Kun jij geen inspirerende quote op een psychedelisch of rustgevend achtergrondje meer zien? Volg dan in elk geval niet mijn nieuwe Tumblr-blog, waar ik Instagramfoto’s van het krijtbordje plaats waar ik me elke ochtend op uitleef. Misschien is het Instagramaccount Unspirational meer jouw ding.

– Artikelen over het versimpelen van je leven, het vinden van inspiratie of gemotiveerd raken om te veranderen: ik ben er tegenwoordig dol op. Kom maar door met die inspirerende teksten! Dit artikel maakt duidelijk dat je psyche er op ingesteld is om het lekker comfortabel te hebben. Alles wat moeite kost of oncomfortabel is, wordt je door je eigen koppie afgeraden. Dat maakt het niet makkelijker om vaker van die bank af te komen en door de regen naar de sportschool te fietsen. Terwijl je daar op de langere termijn juist wel gelukkiger van wordt. Hoe kun je er wel voor zorgen dat tegen de stroom in zwemmen lukt? 

– Van dit artikel ben ik nog niet helemaal overtuigd: je to do-lijstjes omvormen tot verhalen die je jezelf vertelt. Zo onthoud je ze volgens de auteur beter en stel je de taken minder uit. Hoe gekker of grappiger de verhalen die je jezelf vertelt, hoe beter. Je past daarmee eigenlijk de theorie van Joshua Foer toe, die hij beschrijft in Het Geheugenpaleis. Het lijkt mij ontzettend moeilijk om aan te leren en daardoor vooral in het begin onnodig veel tijd te kosten. Met het maken van een to do-lijst is mijn hoofd meteen leeg en door het op te schrijven onthoud ik het sowieso al beter. Een zin in het artikel zette me aan het denken: “The theory suggests that your entire personhood is a story you tell yourself.” En dat lijkt me wel aannemelijk. En als je identiteit werkelijk ‘slechts’ een verhaal is dat je jezelf vertelt, dan staat niets je in de weg om dat verhaal te veranderen. Het onthouden waard.

– Hardlopen doe ik tegenwoordig graag en als ik daarmee ook nog voor de liefde kan rennen, dan doe ik dat zeker. Mooi initiatief van Rose van Stoerevrouwensporten.nl. Ren jij ook mee op 4 oktober om 12.00 uur?

– Moet je in een groep een beslissing nemen of brainstormen om goede ideeën te bedenken? Probeer de McDonalds-theorie eens om de boel snel op gang te helpen.

– Lorem Ipsum gebruiken om even snel een hoeveelheid tekst te plaatsen wanneer je bijvoorbeeld een website ontwerpt, dat kennen we. Maar het kan ook handig zijn om snel een plaatje van een specifiek formaat te hebben voor het ontwerp van diezelfde website. En dan kan er natuurlijk maar 1 geschikt onderwerp zijn…;) Trouwens, ook voor Lorem Ipsum zijn veel leukere alternatieven beschikbaar, kiest u maar!

– Mensen kijken: wie vindt dat geen fijne bezigheid? Op Amsterdam Characters vind je een bonte stoet aan interessante en opvallende mensen. Hoef je niet eens de deur voor uit!

– Een paar fijne recepten mogen natuurlijk niet in deze klikvoereditie ontbreken. Hoog op mijn te maken-lijstje: Sajoer boontjes van Uit Paulines Keuken. Ik haalde dat ‘vroeger’  gewoon in de supermarkt, van Conimex, maar nu ik toegevoegde suikersvrij eet, is dat geen optie meer. Alle e-nummers nog niet eens meegerekend. De stamppot met zoete aardappel en spinazie van Oh My Foodness heb ik al wel gemaakt en was voor herhaling vatbaar. Het recept met tofu in zwarte bonen-saus op Vegatopia lijkt me ook wel wat. Staat hier alvast genoteerd om eens te maken.

Wil je graag een seintje als de volgende editie klikvoer online staat? Laat dan op deze pagina even je e-mailadres achter. Spammen doe ik natuurlijk niet (yuk, spam!) en mocht je mijn mailtje niet meer willen ontvangen? Gewoon even gillen!

Alle eerder verschenen edities van ‘Doe meer met je favorieten’ vind je hierrr.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s