Doe meer met je favorieten [5]

En? De zoete aardappelstamppot uit editie 4 al uitgeprobeerd? De alternatieve Lorem Ipsum bij je favorieten en #runforlove al in je agenda gezet? Mooi! Hoogste tijd voor een nieuw rijtje fijne links. Ook dit keer weer een editie die qua onderwerpen van links naar rechts gaat. Met een grote kans op voor ieder wat wils. Leest en klikt u weer mee?

– Ik studeerde van 2003 tot 2009 Bedrijfskunde in Groningen en woonde er zes jaar met veel plezier. Groningen is relaxed, gezellig, stads en toch ook dorps en vol leuke plekjes, fijne restaurantjes en toffe winkeltjes. Nooit in Groningen geweest? Schande! Morgen meteen gaan. Voor de mensen die hun hart al lang aan Groningen verloren zijn, organiseert Uitgeverij Palmslag de schrijfwedstrijd ‘Gelukkig Ontzet’. Op 28 augustus wordt in Groningen namelijk elk jaar het Gronings Ontzet gevierd. Wat er dan precies gevierd wordt? Dat de stad Groningen in 1672 het beleg door Bernhard von Galen, bisschop van Munster heeft doorstaan. Jouw inzending voor de schrijfwedstrijd hoeft niet per se over het Gronings Ontzet te gaan. Het mag ook een ‘persoonlijk gelukkig ontzet’ zijn.

– Over schrijven gesproken: wil je niet meteen meedoen aan een wedstrijd, maar ben je wel op zoek naar wat inspiratie? Op Schrijvenonline.org vind je wekelijks een nieuwe schrijfopdracht. Wanneer je je verhaal op het forum plaatst, krijg je gratis feedback van een van de schrijfcoaches. Een mooie kans om te werken aan je schrijfvaardigheid!

– Eetregels, iedereen heeft ze, want iedereen eet op een manier die voor hem of haar goed voelt. In voedingsland zijn er vele wegen te bewandelen en nog meer eetgoeroes te volgen. Maar wie heeft gelijk? Wat zou je nu eigenlijk wel en wat zou je absoluut niet moeten eten? Dat varieert niet alleen van persoon tot persoon, maar ook van tijd tot tijd. De ene eetgoeroe wordt net zo makkelijk aan de kant geschoven voor de andere eetgoeroe, aldus Merel Boers in dit artikel op De Correspondent. Eigenlijk vraagt ze zich af: mag eten ook nog een beetje gezellig zijn? Heide Goris @1espresso deelde dit artikel.

– Ik ben fan van Flow Magazine. Het is altijd prachtig vormgegeven, er zitten toffe papieren cadeaus bij, de artikelen geven vaak mooie inzichten en ik doe inspiratie op door de tips voor websites, boeken of fijne plekjes. Nadeel van de Flow: het blad komt maar 8x per jaar. Gelukkig hebben de makers van Flow nu wat nieuws bedacht: Flow Weekly. Elke week een schriftje voor slechts 0,99 euro, met daarin genoeg ruimte voor krabbels, maar ook een weekplanner, inspirerende quotes, tips en mooie plaatjes. En tot 30 september kun je vier Flow Weekly’s gratis uitproberen! Zeg je het abonnement binnen die maand op, dan betaal je niets. Laat je het abonnement doorlopen, dan ontvang je voor 4,30 euro elke week een nieuwe Flow Weekly.

– Omdat iedereen wel eens onzeker is over zijn of haar lichaam: 10  quotes die je eigenlijk stuk voor stuk als mantra zou moeten gebruiken. Vooral mooi: “Your body is a priority. It’s always trying to tell you things. Taking the time to listen to is of the utmost importance.” Luisteren naar je lijf en naar jezelf, soms heel moeilijk, maar zo belangrijk. Gevonden dankzij een tweet van Lianne @selfhelphipster, die er zelf ook een zeer lezenswaardig blog op nahoudt.

– En als we het dan toch over je lijf hebben: van deze fijne recepten kun je zeker zonder schuldgevoel genieten. Wat dacht je van een frisse komkommer/feta/kikkererwtensalade voor de lunch? Of falafel, maar dan snel en makkelijk? Of toch liever iets pittigs met spinazie?

– Toch nog even terug naar schrijven. Hoe kan het toch dat je je eigen stomme typefouten niet ziet in een artikel en een ander ze binnen een microseconde eruit haalt? Dit artikel vertelt het je en geeft aan het einde gelukkig ook tips om typefouten zo veel mogelijk te voorkomen. Dank aan @Natasjadb voor het tweeten van dit artikel.

– Er staat in de linkjes hierboven genoeg leesvoer, daar ben je wel even zoet mee. Naar deze link hoef je dus alleen maar te kijken. Information overload? Daar hadden ze in 1909 ook al last van…/via @paulinelerutte

Wil je graag een seintje als de volgende editie klikvoer online staat? Laat dan op deze pagina even je e-mailadres achter. Spammen doe ik natuurlijk niet (yuk, spam!) en mocht je mijn mailtje niet meer willen ontvangen? Gewoon even gillen!

Alle eerder verschenen edities van ‘Doe meer met je favorieten’ vind je hierrr.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s