Doe meer met je favorieten [11]

Ik moet deze weken bijna elke dag een strijd leveren tegen een writer’s block. Dat hele NaNoWriMo, dat is geen kattenpis. Maar ik zet door, ik geef niet op. Wat er op 30 november ook op mijn laptop staat: van de ervaring heb ik zeker geleerd. Hoe fijn is het dan om tussendoor even een fijne klikvoereditie te kunnen maken? De linkjes die ik de afgelopen week verzamelde overzichtelijk op een rijtje zetten en daarmee zo’n enge witte pagina met gemak vullen. Dat is heel fijn. Veel glimlachlinkjes in deze editie én spruitjes!

Ik volg Martine al jaren online. Ze doet toffe dingen en blogt daar altijd onderkoeld grappig over. Dit jaar was ze heel druk met het schrijven van haar eerste roman, waar ik heel benieuwd naar ben. Hierrrr is alvast een kort fragment te lezen.

Of hij op haar plant wilde passen terwijl zij op vakantie was….Tuurlijk! (via @marinaonline)

Ik zit nog steeds middenin het avontuur/de hel (doorstrepen wat niet van toepassing is) dat NaNoWriMo heet. Schrijftips blijven dan ook onverminderd handig. Stellig zijn, dat is een truc die goede schrijvers volgens de Blogacademie toepassen (via @EllenFaxion).

Dit vind ik zo mooi nieuws: kinderen in Zoetermeer gaan voorlezen aan asielkatten. Niet omdat de katten zitten te wachten op goede verhalen, maar om aan hun leesvaardigheid te werken. Bijkomend voordeel: de katten krijgen aandacht. Iets met twee vliegen en een klap.

Heb jij ook wel eens het gevoel dat er iemand bij je is die je niet kunt zien? Ik wel. Onderzoekers denken nu te weten waar dat gevoel vandaan komt.

Nu eens niet een tijdschrift vol schreeuwerige advertenties, hap-snapartikelen en slechts 30 pagina’s dik. Mirjam van der Vecht en Margreet Kattouw maakten een 150 bladzijden tellend tijdschrift over Stilte. Zonder advertenties, maar mét prachtige foto’s en inspirerende artikelen (via @bladendokter).

Een volledig appartement op 8 vierkante meter? Met slaapkamer, keuken, eettafel, badkamer en kastruimte? Dit filmpje laat zien dat het met een heleboel slimme oplossingen kan (via @moniquevanloon)

Kneuterig nieuws waarvan je gaat glimlachen (via @larsvdwerf).

En we knallen er deze editie van klikvoer uit met….tromgeroffel…..spruiten! Ik kookte deze week namelijk voor het eerst in mijn leven zelf spruiten (opgehaald bij het Bijna Waste Geweest Feest) en maakte ze klaar volgens dit recept. Lekker!

Advertenties

Een gedachte over “Doe meer met je favorieten [11]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s