Boekenplek in beeld: Michelberger Hotel in Berlijn

Serienummer: 008
Bezocht: 5 oktober 2014
Naam: Michelberger Hotel
Opgericht: september 2009
Plaats: Berlijn, Warschauer Straße 39/40

Vorig jaar oktober was ik er nog en ik ben alweer bezig met het plannen van nóg een weekendtripje naar Berlijn. Gewoon even relaxt door de stad slenteren, mooie foto’s maken, lekker eten voor weinig geld en veel schrijven en lezen in fijne koffiezaakjes. Lange tijd heb ik geroepen dat Rome mijn lievelingsstad is, maar als je me het nu vraagt, moet Rome haar eerste plaats toch echt delen met Berlijn. Ja, delen. Want Rome zet je niet op de tweede plaats.

In januari 2013 zette ik een must see op mijn lijstje: het Michelberger Hotel. In oktober 2014 fietsten Mariska en ik, na een middag slenteren en goede koffie slurpen in Kreuzberg, terug naar ons logeeradres, via de Oberbaumbrücke. We moesten even stoppen en mijn oog viel op een groot gebouw aan de overkant van de straat. Ik stond zo maar, ongepland, voor een must see op mijn boekenplek-in-beeld-lijstje. Gek genoeg wilde ik gewoon doorfietsen: we waren moe en op de terugweg, maar gelukkig drong zussie aan om snel een kijkje te gaan nemen. We waren er nu toch.

Met gevaar voor eigen leven staken we de drukke Warschauer Straße over, zetten onze huurfietsen netjes op slot en stapten het hotel binnen. Tim de Gier had gelijk: dat zag er helemaal niet gek uit! Het eerste dat opvalt wanneer je de lobby binnenstapt zijn boeken, overal zijn boeken. In lage kasten, in een op kleur gesorteerde hoge kast, in bakken tussen de banken, op de tafels. Mijn boekenhart maakte een sprongetje en ik vroeg me meteen af waarom we hier geen kamer geboekt hadden.

Michelberger hotel lobby
Banken waarop je onderuit gezakt in de vele kussens een boek kunt lezen. En overal boeken, overal!

Michelberger hotel - lobby De banken zagen er zeer uitnodigend uit, helemaal na een hele dag slenteren en fietsen. Vol met kussens en genoeg plaats om languit te genieten van een boek. Mariska had me er zonder problemen een paar uur achter kunnen laten, zodat ik opgekruld in een hoekje had kunnen verdwijnen in een boek. Maar hee, samen uit, samen thuis. We zigzagden door de lobby en kwamen uit bij de receptie. Ik liet de jongen achter de balie weten hoe gaaf ik de lobby vond en hij gaf aan dat we gerust verder mochten kijken. Door een deur, achterin de lobby, kwamen Mariska en ik op de binnenplaats terecht waar honderden gekleurde vlaggetjes vrolijk wapperden.

Michelberger hotel - garden
Hoe fijn zou het hier in de zomer wel niet zijn?
maris_michel_berger
Klik om Mariska te zien dansen 🙂

De creativiteit spat van het hotel af. Zo wordt de interne post geregeld via een heel rijtje ouderwetse brievenbussen aan een muur, zijn de planten in de binnentuin allemaal geadopteerd en voorzien van een naam en in het midden van de binnenplaats is een verhoogd podium met nóg meer kussens om tussen te ploffen. Wat een fijne plek! Op de website van Michelberger ontdekte ik nóg een reden om hier binnenkort eens een kamer te boeken: er is een kamer vol boeken!

11_Michelberger_Hotel_Rooms_Luxus_02
Deze kamer heet ‘The Clever One’.
Advertenties

Een gedachte over “Boekenplek in beeld: Michelberger Hotel in Berlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s